دستپخت جدید EA از دنیای عظیم Star Wars تجربه جذابی از گیمپلی را ارائه میدهد؛ ولی از طرفی با کمبود محتوای شدیدی مواجه است. کمربندهای خود را ببندید و با نقد و بررسی بازی Star Wars: Squadrons همراه بازی رایانه باشید.
اگر خاطرتان باشد، سال ۲۰۱۳ بود که حق ساخت کامل مجموعه Star Wars به الکترونیک آرتز محول شد که از قضا شروع کارشان با این مجموعه چنگی به دل نمیزد. سیاستهای این شرکت مبنی بر تاکید به ساخت بازیهای سرویسمحور و چندنفره آنلاین، گریبان Star Wars هم گرفت تا شاهد خرابکاری و افتضاحات Battlefront باشیم. در این سالها، پروژههای متعددی از این فرنچایز توسط EA کنسل شد و شاید بازی Star Wars Jedi: Fallen Order تنها دستاورد درخوری باشد که همه انتظارش را داشتیم. حال سؤال اصلی این است که آیا باتوجه به مقیاس Star Wars: Squadrons این بازی ارزش تجربه را دارد و توانسته است جایگزینی برای نسخههای کلاسیک مجموعه Star Wars باشد؟ عناوینی مانند Star Wars: X-Wing Alliances که در زمان عرضه خود، تجربه جذابی را از مبارزات و نبردهای هوایی ارائه داده بودند.
بازی داستان دو گردان از از خلبانهای نخبهی New Republic و Empire را روایت میکند که اهدافشان دقیقا در تضاد با یکدیگر قرار دارند. پس از نابودی سیاره آلدران، Darth Vader دستور میدهد که تمامی بازماندگان این سیاره نابود شوند. در این بین، شخصی به نام لیندن جیوز از دستور سرپیچی کرده و همراه با پناهجویان فرار میکند. سالها بعد و پس از مرگ پالپاتین، جیوز که حالا فرماندهی ارشد جمهوری جدید شده، با دانش و اطلاعاتی که از ارتش امپراطوری دارد به دنبال ساخت یک سفینه جنگی عظیم به نام Starhawk است و اعتقاد دارد که با این کار میتواند به جنگ پایان دهد. وظیفهی پیشبرد این ماموریت برعهدهی گردان ونگارد است. از آن سو، گردان تایتان از امپراطوری به رهبری تریسا کریل، به دنبال متوقف کردن جمهوری و مجازات فرماندهی سابق خود هستند. بازیکنان کار خود را بهعنوان خلبانان تازهوارد این دو گردان آغاز میکنند.
نویسندگان، سعی کردهاند تا با قرار دادن داستان در Star Wars: Squadrons یک جنگ و داستان دو طرفه را روایت کنند؛ جایی که نیروهای امپراطوری سعی دارند جیوز و پروژه Starhawk را نابود کنند، ولی از آن سمت شورشیان در صدد هستند تا مانع آن کار شوند. به طور کلی، شاهد ایده جذابی برای روایت هستیم که دنیای Star Wars را از دو دیدگاه متفاوت نشان میدهد. اما نتیجه نهایی آن چیزی نیست که انتظارش را داریم.
بازی، شروع درگیر کنندهای دارد؛ اما رفته رفته از شدت آن کاسته میشود. یکی از موضوعات اذیت کننده Star Wars: Squadrons، شخصیت پردازی ضعیف، سطحی و بعضا مضحک کاراکترها است. به شخصه این قضیه برایم بسیار آزار دهنده است. فرنچایز Star Wars پتانسیل بسیار بالایی برای روایت یک داستان جذاب را دارد؛ اما سیاستهای EA مانع از همچین اتفاقی شده است (البته اگر Jedi Fallen Order را فاکتور بگیریم).
در واقع داستان، ابزاری برای آشنایی با کارکرد سفینهها و ویژگیهای بازی است.
آنچه که در Squadrons میدرخشد، فضاسازی و انتقال فوقالعادهی حس جنگیدن در فضا با سفینههای کلاسیک و آشنای دنیای Star Wars است. مراحل بازی شامل ماموریت گرفتن از تیم فرماندهی و سپس آمادهسازی سفینه برای اعزام میشوند. اکثر مراحل بازی کارهای تکراری همچون نابود کردن سفینههای دشمن یا محافظت از نیروهای خودی را در بر میگیرند، البته گهگاهی هم لحظات هیجانانگیز و غافلگیرکننده میانشان وجود دارد. اما فضایی که مراحل در آنها جریان دارند به اندازه کافی خوب هستند که هر بار برایتان تازگی داشته باشند. از نبرد در میانهی بقایای کشتیهای نابودشده گرفته تا تعقیب و گریز در لابهلای شهاب سنگهای متراکم، Squadrons با محیطهای شگفتانگیز خود همیشه چیزی برای غافلگیر کردنتان دارد.
طراحی مکانیکهای گیمپلی بازی Star Wars: Squadrons هوشمندانه است، به طوری که نه حس یک شبیهساز خشک را دارد و نه یک آرکید بیمنطق. چالش اصلی بازیکن، کنترل جنگنده با مانورهای خطرناک و همزمان تقسیم قدرت میان سه عنصر سلاحها، سپر محافظ و سرعت است. پس از ورود به نبرد، باید از تواناییهای سفینهتان به خوبی استفاده کنید تا در سناریوهای مختلفی که حین نبرد پیش میآیند بر دشمنان پیروز شوید. این سناریوها میتواند تعقیب و گریز یک سفینهی دشمن، مانورهای ریسکی بر فراز موانع یا تلاش برای منحرف کردن موشکی باشد که به سمتتان شلیک شده. ترکیب این موارد به شکل هیجانانگیزی شما را در بازی غوطهور میکند. دنبال کردن TIE Fighterها با X-Wing چابک و قدرتمند در حالی که Star Destroyerهای امپراطوری از دور دست در حال شلیک لیزر به سمتتان هستند و هر لحظه ممکن است با مانور اشتباه کار دست خودتان دهید، تجربهای به شدت هیجانانگیز است که کمتر آن را تجربه کردهاید.
Star Wars Squadron شاید از نظر داستان و نریتیو دیزاین مشکلاتی داشته باشد، اما از نظر گیمپلی، یکی از بهترین تجربههای ارائه شده در زمینه نبردهای هوایی است.
گیمپلی بازی البته خالی از اشکال هم نیست. کنترلهای بازی علیرغم سرراست بودن و امکان شخصیسازی فراوان، برای استفاده با موس و کیبورد چندان مناسب نیستند و به اصطلاح اپتیمایز نشدهاند که مانور دادن با جنگنده را کمی زیادی سخت میکنند. این مسئله در بخش چندنفره که مبارزههای بسیار پر جنب و جوشتری دارد ملموستر میشود، به طوری که اگر قلق کار دستتان نیاید یا تسلط بر موس نداشته باشید، غیرممکن است یک تیر لیزرتان هم به هدف بخورد. با کنترلر، تجربهی بازی بسیار بهتر میشود، چرا که میتوانید هم مانور بهتری با سفینه بدهید و هم راحتتر دکمهها را پیدا میکنید. دیگر مشکل بازی، طراحی نه چندان خوب HUD مزید بر علت شده تا در شرایط مختلف گیجکننده به نظر برسد و اهداف را به خوبی برایتان مشخص نکند. یک نکتهی عجیب در رابطه با تجربهی کاربری بازی Star Wars: Squadrons آن است که اگر موس را در تنظیمات غیرفعال کنید، امکان استفاده از آن نه تنها در داخل بازی، بلکه حتی در منوها هم از کار میافتد!
بخش چندنفرهی Squadrons در حال حاضر تنها دو مود دارد (و ظاهرا هم قرار نیست چیزی به آن اضافه شود). مود Dogfight، نبرد مستقیم جنگندههای دو تیم با هم است که حکم همان Deathmatch بازیهای شوتر را دارد. بازیکنان در قالب دو تیم پنج نفره از جمهوری جدید و امپراطوری مقابل هم قرار میگیرند و توانایی انتخاب از میان چهار سفینهی منحصر به فرد را دارند. تنوع جنگندهها که شامل انواع TIEها و سفینههای دوستداشتنی Y-Wing و A-Wing میشوند، برای ارائهی یک تجربهی سرگرمکننده مناسباند، اما مود داگفایت هیچ استراتژی خاصی را نمیطلبد و در بیشتر مواقع پر از هرج و مرج است؛ این مسئله آن را به مرور تکراری و آزاردهنده میکند. مود دوم به نام Fleet Battles اما تجربهای کاملا متفاوت است. در این مود، بازیکنان باید ابتدا در یک نبرد اولیه جنگندههای تیم حریف را نابود کنند. هر تیمی که عملکرد بهتری داشته باشد، وارد فاز بعدی شده و باید کشتیها پشتیبان حریف را از پیش رو بردارد. استیج نهایی هم مبارزه با کشتی فرماندهی رقیب است که برای تیم امپراطوری Star Destroyer افسانهای و برای جمهوری هم کروزر MC75 است. فلیت بتلز بر خلاف داگفایت احتیاج به دقت در انتخاب سفینه و برنامهریزی تیمی دارد چرا که هر سفینهی بزرگ دشمن ویژگیهای خاص خود را داشته و باید از راههای مختلف به آنها ضربه زد.
مود داگفایت، یکی از بینظم ترین و شلختهترین مودهایی است که در یک بازی چندنفره دیده شده است. این موضوع به مرور زمان میتواند آزار دهنده شود.
خوشبختانه Star Wars: Squadrons فاقد هرگونه پرداخت درون برنامهای است و صرفا تمامی آیتمها با بازی کردن آزاد میشوند. با پیشرفت کردن در بازی، میتوان آیتمهای ظاهری، سلاحهای جدید و تجهیزات مختلف را خریداری کنید که آنها را در قالب Loudout میتوان پیش از شروع هر بازی مدیریت کرد.
(نقد و بررسی بازی Star Wars: Squadrons بر روی پلتفرم pc انجام شده است)
نقد و بررسی بازی Star Wars: Squadrons
- برچسب هاStar Wars: Squadrons